Platform Personeel Coronacrisis

Help elkaar aan werk in de land- en tuinbouw

Op zoek naar werk?

In de eerste weken van de lockdown ontstonden er bij agrarische bedrijven grote zorgen over de beschikbaarheid van seizoensmedewerkers. Ook nu de maatregelen versoepeld worden zijn er bedrijven die hun personeelsbezetting voor het oogstseizoen nog niet helemaal rond hebben. Naast ons platform zijn er diverse andere kanalen die werkgevers benutten om seizoensmedewerkers te werven. Houd er daarom rekening mee dat het mogelijk is dat je geen reactie krijgt wanneer je een advertentie plaatst op ons platform.

Er zijn bedrijven die deze zomer extra tijdelijke medewerkers nodig hebben. Uit ervaring weten we dat bedrijven vaak geen advertentie plaatsen op het platform maar wel contact leggen met aanbieders van werk op het moment dat zij extra seizoenskachten nodig hebben. 

In onder andere glastuinbouw, fruitteelt, dierhouderij en akkerbouw hebben bedrijven ieder jaar behoefte aan seizoensmedewerkers. Als je werkt in deze sector, lever je een essentiële bijdrage aan de voedselvoorziening en draag je direct bij aan de gezondheid en het welzijn van mensen in Nederland, Europa en daarbuiten. Zo helpen we elkaar in deze bijzondere tijden.

Op dit platform brengen we vraag en aanbod bij elkaar. Wil jij aan de slag in de land en tuinbouw, of heb je medewerkers in loondienst in je bedrijf waarvoor je nu geen werk hebt? Plaats dan een advertentie! Zowel individuele werkzoekenden, SNA gecertificeerde uitzendbureaus en bedrijven die tijdelijk geen werk hebben voor hun medewerkers in loondienst kunnen zich aanbieden voor werk.

Als seizoensmedewerker werk je conform de cao in de sector waarin je gaat werken. De afspraken over in- en uitleen van mensen maken bedrijven zelf. Heb je vragen over de toepassing van de cao, of over collegiale in- en uitleen van medewerkers, neem dan contact op met:

Werkgeverslijn land en tuinbouw, via 088-888 66 88 (Let op, aléén voor agrarisch werkgevers!)

CNV Vakmensen, via 030-7511040 

FNV, via 088-3680368

Heb je vragen over het platform, neem dan contact op met Kasgroeit via 088-329 20 70 of info@kasgroeit.nl.